Sojové nudličky se zeleninou a rýží
Ahoj!
*
Jsem tu znovu s dalším rychlým, snadným veganským receptem. Tentokrát si uvaříme sojové nudličky se zeleninou a rýží, které potěší i masožrouty. Stačí 20 minut a máte na stole plnohodnotné jídlo.
Máte rádi čínské jídlo? Budu moc ráda, když napíšete komentář či dva a začnete mě sledovat na mém Facebooku, Instagramu a Twitteru.
*
„Nemluv o tom, jak se má jíst, ale jez, jak se sluší.“
-Epiktétos
*
Sojové nudličky se zeleninou a rýží
Ingredience
50g sojových nudliček
100g mražené čínské zeleninové směsi
150g jasmínové rýže
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžička zázvoru
1 kostka zeleninového bujónu
2 lžíce sojové omáčky
pepř
sůl
olej
Příprava
Do hrnce s vodou dáme bujón a sojové nudličky a vaříme asi 10 minut. Po vyndání lehce vymačkáme z nudliček přebytečnou vodu. Rýži dáme vařit podle návodu. Na pánvičce osmažíme cibulku, zeleninu a okořeníme. Nakonec přidáme sojové nudličky a dochutíme podle potřeby. Směs podáváme s rýží, ale jde jíst třeba i s chlebem.