Višňová vegan bublanina
Ahoj!
*
Našli jsme s taťkou v mrazáku pytlík višní od babičky a řekli si, že si zavzpomínáme na léto a upečeme bublaninu. Tato višňová vegan bublanina byla hotová za chvilku, kdy během přípravy oběda jsme měli připravenou buchtu na nedělní snídani. Musím říct, že višně jsou v bublanině ještě lepší než třešně, protože jejich kyselost krásně doplňuje sladkost celého dezertu. Pokud vám také ještě zbylo nějaké letní ovoce, je myslím čas na přípravu sladkého potěšení!
Jaké ovoce máte v bublanině rádi? Budu moc ráda, když napíšete komentář či dva a začnete mě sledovat na mém Facebooku, Instagramu a Twitteru.
*
„Uprostřed zimy jsem v sobě objevil věčné léto.“
-Albert Camus
*
Višňová vegan bublanina
Ingredience
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
2 hrnky vypeckovaných višní
¾ hrnku řepkového oleje
¾ hrnku sojového mléka
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
špetka soli
moučkový cukr na posypání
Příprava
V míse smícháme suché ingredience a postupně přidáváme ty tekuté. Pořádně vše promícháme, aby se těsto pěkně spojilo. Hrstku višní vmícháme přímo do těsta. Těsto vylejeme na vymazený plech a pečeme na 180°C 30 minut. Po vychladnutí bublaninu nakrájíme a lehe posypeme moučkovým cukrem.
7 komentáře
Eva
Naprosto luxusní těsto! Používám i na jiné varianty (pokladu jablky a posypu skořicí, nebo další s pudinkem..)..moc děkuji za tak úžásné a jednoduché těsto (bez náhražek)..kdyby toto znali konvenční lidé, nepotřebovali by vajíčka a jiné..děkuji za recepty
Annie
Já děkuji za chválu. 🙂 Jsem ráda, že chutná!
Janča
Opravdu výborný recept! Píšu si ho do svých oblíbených. Tohle těsto si dokážu představit s jakýmkoliv ovocem. Jednoduché, výborné.
Annie
Děkuji! ♥
lenka
velmi jednoduché a naprosto skvělé těsto – lehké, mokré, křehké mňam 🙂 a s černým rybízem …naprosto bezkonkurenční 🙂
Annie
Jsem ráda, že chutná. 🙂
Marcela
Dobrý den, super recept, dala jsem směs jahody, třešně, rebarbora a trochu posypala drobenkou … mňam 🙂