Tomatová polévka s těstovinami
Ahoj!
*
Zima je už tady a chladné dny s ní. Není podle mého nic lepšího, než když přijdete vymrzlí a hladoví domů a dáte si talíř horké polévky. Jednou z mých nejoblíbenějších je tomatová polévka s těstovinami. Je hutná, voňavá a prohřeje v okamžiku celé tělo. Její příprava není těžká a je ještě lepší, když se nechá odležet a ohřeje se druhý den. Pokud máte rádi tento druh polévek, tak vám bude 100% chutnat! Stačí vložit do vaření trochu lásky.
Jaká je vaše nejoblíbenější polévka? Budu moc ráda, když napíšete komentář či dva a začnete mě sledovat na mém Facebooku, Twitteru a Instagramu.
*
„Bez nadšení, které duši naplňuje teplem, se nic velkého nevykoná.“
-Adolph Knigge
*
Tomatová polévka s těstovinami
Ingredience
200 g rajského protlaku
1 cibule
5 kuliček nového koření
5 kuliček černého pepře
2 lístky bobkového listu
1 lžička tymiánu
1 lžička oregána
2 hřebíčky
350 ml zeleninového vývaru
1 lžíce cukru
150 g bezvaječných těstovin
sůl
olej
Příprava
Do malého rendlíku dáme trochu vody, koření a necháme 10 minut povařit. Ve větším hrnci osmažíme na oleji cibulku, přidáme rajčatový protlak, zalijeme zeleninovým vývarem, přídáme zceděný výluh koření, osolíme a osladíme podle chuti. 10 minut polévku povaříme. Pak přidáme těstoviny a vaříme dokud nejsou těstoviny měkké. Polévku většinou již není třeba zahušťovat, ale pokud chcete můžete přidat lžíci rozmočeného škrobu ve vodě a tím ji zahustit.
Jeden komentář
Zdenka
U nas jde rajska na dracku 🙂 nasla jsem recept s quinou a byla luxusni. Z koreni jen bazalka, sul a pepr.
Ale urcite dame mezi svatky tu Tvoji 🙂
A asi zkusim i vanocku, diky ktere jsem narazila na lakave a urcite dobre vegan recepty.
Krasne svatky a ďik