Jídlo/Pití

Skořicové lívance s javorovým sirupem

Dobrý večer!

*

Pokaždé když vidím ve filmech, jak dělají americké palačinky/lívance, tak se mi sbíhají sliny. Nikdy jsem je ale nezkoušela a skončila u „obyčejných“ palačinek. Tuhle jsem dostala javorový sirup, tak jsem se rozhodla je vyzkoušet. To bych ale nebyla já, kdybych si originální recept trochu neupravila, aby byl veganský a ještě lepší. Určitě chci vyzkoušet i další varianty s ovocem, čokoládou nebo veganským tvarohem. Dnes mám pro vás recept na ty obyčejnější skořicové lívance s javorovým sirupem. Byly naprosto úžasné a určitě je také zkuste. Nebuďte lenoši jako jsem byla léta já!

Jak máte nejraději lívance/palačinky vy? Napište mi to a přidejte odkaz na váš blog.

*

Dobrou chuť!

skořicové lívance s javorovým sirupem

*

Skořicové lívance s javorovým sirupem

Ingredience

½ hrnku hladké mouky
½ špaldové mouky
1 hrnek sojového mléka
1 lžíce agáve sirupu
1 lžíce rostlinného oleje
1 prášek do pečiva
1 lžička skořice
½ lžičky soli
javorový sirup

Příprava

V míse smícháme všechny suché ingredience a pak postupně vmícháváme ty mokré (kromě javorového sirupu). Těsto pořádně promícháme, aby se vše dobře spojilo. Necháme 20 minut odležet. Rozehřejeme si pánev a podle potřeby kápneme olej (já nedávala žádný, protože mám výbornou nepřipékající se pánvičku). Naběračkou nalijeme těsto na pánvičku a snížíme teplotu na minimum (mám plynový sporák, u elektrického asi na 2). Smažíme přibližně 2 minuty na každé straně. Doporučuji si udělat zkušební první lívanec, abyste věděli jaká velikost a délka pečení vám vyhovuje. Po usmažení poskládáme lívanečky na sebe a  polijeme javorovým sirupem. Můžete přidat i ovoce a veganskou šlehačku.

2 komentáře

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..