Zapečený květák v bramborové kaši
Ahoj!
*
Měla jsem chuť na květák, ale nechtěla jsem si opět dělat „jen“ květákové placky. Z toho důvodu jsem zkusila recept na zapečený květák v bramborové kaši a upravila si ho podle vlastních zkušeností a chutí. Byla jsem na konec překvapená, jak dobrý pokrm z toho vylezl a není to určitě naposledy, co si ho dělám. Recept je vhodný pro vegany, vegetariány i masožrouty, kteří se nebojí zkusit něco nového. Znáte to: „Kdo se bojí nesmí do kuchyně.“
Jak připravujete květák vy? Napište mi to do komentářů a přidejte odkaz na váš blog.
*
Dobrou chuť!
*
Zapečený květák v bramborové kaši
Ingredience
1 květák
500g brambor
200ml sojového mléka
2 cibule
1 červená paprika
1 hrnek ovesných vloček
50ml rýžové smetany
olej
sůl
pepř
Příprava
Květák rozdělíme na růžičky a povaříme v osolené vodě 8 minut. Mezitím uvaříme brambory, které následně rozmačkáme a pomocí mléka vytvoříme bramborovou kaši. Do ní přimícháme ovesné vločky a na kostičky osmaženou cibuli. Vymažeme zapékací misku olejem a vložíme polovinu bramborové směsi, pak poklademe půlku květáku, zbytek kaše a další květák. Na vrch přidáme nakrájenou papriku, osolíme a opepříme. Nakonec pokapeme rýžovou smetanou na zjemnění chuti. Pečeme 30 minut na 200°C.