Jídlo/Pití

Pracny aneb medvědí tlapky

Vítejte u třetího dne 12 vánočních dní!

*

Dnes o půlnoci konečně začne má dovolená, takže budu mít čas na psaní dalších vánočních článků. Pro dnešní den jsem si připravila recept na veganské cukroví. Pracny aneb medvědí tlapky, jsme letos s taťkou zkoušeli péct poprvé a moc jsme si je oblíbili. Je fajn, že už máme letos napečeno, takže nemusíme panikařit, protože Vánoce se blíží. Pekli jsme to samé, jako minulý rok (recepty zde) a přidali právě tyto pracny. Není těžké je připravit, takže pokud ještě nemáte dost sladkého na svátky, tak toto ještě upéct určitě stihnete.

Jaké cukroví máte nejraději? Budu moc ráda, když napíšete komentář či dva a začnete mě sledovat na mém FacebookuTwitteru a Instagramu.

*

„Aby člověk dosáhl toho, co je možné, musí usilovat o to, co je nemožné.“
-Ernst Fischer

Pracny aneb medvědí tlapky

*

Pracny aneb medvědí tlapky

Ingredience

350 g polohrubé mouky
250 g moučkového cukru
50 g kakaa
260 g veganského margarínu
120 g mletých vlašských ořechů
1 lžička skořice
1⁄2 lžičky mletého hřebíčku

Příprava

V míse smícháme suché ingredience a pak po kouskách zapracujeme margarín. Vysypeme si to na linku a pořádně vypracujeme těsto. Necháme přikryté v lednici 4 hodiny. Pooučníme si vál mouknou a vyválíme 0,5 cm těsto a vykrajujeme tvary. Vložíme na tác na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 10-12 minut. Ještě teplé obalíme v moučkovém cukru.

2 komentáře

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..