Jídlo/Pití

Květák á la pizza

Ahojky!

*

Na tento recept jsem se dlouho chystala, protože mě zajímalo, jestli květák bude dobrou náhradou za těsto z mouky. Pizzu mám moc ráda a mít zdravější variantu je pro mě docela důležité. I když nic se nevyrovná obyčejné pizze, tak tato alternativa je skvělým způsobem, jak zahnat chuť na pizzu při dietě. Samozřejmě na ni můžete dát i jiné ingredience jako je zelenina, houby či použít veganskou smetanu jako základ. Určitě to stojí za vyzkoušení!

Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebooku a Instagramu.

Jakou pizzu máte nejraději? Dejte vědět v komentářích a přidejte odkaz na váš blog.

*

„Objevení nového jídla znamená pro lidské štěstí víc než objevení nové hvězdy.“
-Anthelme Brillat-Savarin

*

Květák á la pizza

Ingredience

1 střední květák
2 lžíce lněného semínka
½ hrnku ovesných vloček
3 rajčata
1 cibule
1 lžíce oleje
1 lžíce cukru
½ sušeného oregana
½ sušené bazalky
½ sušeného česneku
sůl
pepř
veganský salám
veganský sýr

Příprava

Květák si rozeberte na menší růžičky a nasekejte na jemno. Dejte ho do mikrovlnné trouby na cca 5 minut na nejvyšší stupeň uvařit. Nechte 5 minut vychladnout a poté vymačkejte z květáku všechnu vodu (snažte se vymačkat co nejvíc). Rozdrcené semínka smícháme se 4 lžícemi vody a necháme 10 minut stranou. Poté semínka smícháme s květákem, ovesnými vločkami a osolíme a opepříme podle chuti. Rozprostřeme na plech na pečící papír a pečeme na 180° C přibližně 30 minut dokud je vše propečené. Mezitím si v hrnci osmažíme cibulku na oleji a přidáme nakrájená rajčata. Okořeníme oreganem, bazalkou, česnekem, pepřem, cukrem a solí. Zalijeme půl hrnkem vody a necháme vařit dokud se rajčata nerozvaří a směs nezhoustne. Směs rozetřeme na květákové těsto, poklademe plátky salámu a posypeme nastrouhaným sýrem. Nakonec lehce zasypeme cibulí a bazalkou. Pečeme na 200° C 10 minut.

Pozn. Špatně jsem vymačkala z květáku vodu a těsto mi moc nedrželo při sobě, ale chuť byla i tak výborná.

květák

7 komentáře

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..