Krémové zeleninové rizoto s kari
Ahoj!
*
Dnes mám pro vás recept na další rychlé vegan jídlo, které se dělá na jedné pánvi a je hotové během 20 minut. Krémové zeleninové rizoto s kari je syté jídlo, které zahřeje a naplní žaludek na celé odpoledne či rozhodně nepůjdete do postele hladoví. Stejně mám nejradši tenhle typ jídel, kdy vše pokrájíte, naházíte do jednoho pekáče, necháte být a pak už jen jíte! Snad bude chutnat i vám.
Máte rádi rizoto? Budu moc ráda, když napíšete komentář či dva a začnete mě sledovat na mém Facebooku, Twitteru a Instagramu.
*
„Když si sám naštípeš dříví, zahřeješ se dvakrát.“
-Henry Ford
*
Krémové zeleninové rizoto s kari
Ingredience
1 hrnek rýže
1 cibule
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
2 rajčata
2 hrnky zeleninového vývaru
1⁄2 hrnku rýžové smetany
1 lžička tymiánu
2 lžičky kari
1 lžička kurkumy
1⁄2 lžičky chilli
1⁄2 lžičky kmínu
pepř
sůl
olej
Příprava
Na hluboké pánvi osmažíme na oleji najemno nakrájenou cibuli. Zeleninu si nakrájíme na větší kousky a přidáme smažit k cibuli. Nasypeme do pánve všechno koření, přisypeme neuvařenou rýží a dobře promícháme. Zalejeme vývarem a vaříme dokud není rýže měkká (podle potřeby můžeme dolít vodou). Nakonec nalijeme smetanu, promícháme a povaříme dalších 5 minut. Dosolíme a dopepříme podle chuti.