Jídlo/Pití

Veganský dýňový koláč

Ahoj!

*

Před pár lety jsem „objevila“ dýni a od té doby na ní nedokážu zapomenout. Recepty z ní od té doby dělám každý podzim. A protože jsem poprvé tento podzim veganka, tak jsem musela vyzkoušet i recept na veganský dýňový koláč (neveganský recept). S taťkou jsme nakoupili potřebné ingredience, které nebyly drahé a protože mám dnes svátek, tak v pátek jsme se dali do pečení. Bylo to jednoduché a příprava zabrala přibližně hodinu. Kdybych měla porovnat veganskou a neveganskou variantu, tak musím upřímně říct, že veganský dýňový koláč je lepší! Byla jsem nadšená a myslím, že ho brzo celý sním. Vážně – je to jako celý podzim v jednom koláči.

Už jste někdy pekli dýňový koláč? Pokud budete zkoušet můj recept nebo i jiný, tak mi určitě napište do komentářů či mě označte na na sociálních sítích a já se ráda podívám, jak se vám to povedlo. Budu ráda i za tipy a triky na jiné koláče.

*

Dobrou chuť!

veganský dýňový koláč

*

Ingredience

Těsto

1½ hrnku polohrubé mouky

¼ lžička soli

¼ lžička cukru

3 lžíce rostlinného másla

¼ hrnku rostlinného mléka

Náplň

1¾ hrnku dýňového pyré

¼ hrnku agávového sirupu

½ hrnku cukru

¾ hrnku kokosového mléka

4 lžíce škrobu

½ lžička soli

1 vanilkový cukr

2 lžičky mixu koření – zázvor, muškátový ořech, skořice, hřebíček (1 lžička skořice, 1 lžička zázvoru, ½ lžička muškátového oříšku, ¼ lžička hřebíčku)

Příprava

Nejdřív uděláme dýňové pyré. Z dýně vyndáme semínka, nakrájíme dýni na kousky a pečeme v troubě na 150°C/60 minut. Sloupneme slupku a dýni rozmixujeme.

Smícháme suché ingredience na těsto a pak přidáme to ostatní. Máslo a mléko přidáváme podle potřeby. Musíme z něj udělat kuličku, která se dá rozválet. Těsto rozprostřeme na pečící papír na plech a uděláme vyšší okraje.

Všechny ingredience na náplň smícháme a pořádně rozmixujeme. Nalejeme na těsto a pečeme na 180°C/60 minut. Poté necháme alespoň 4 hodiny vychladnout, ale nejlépe přes noc.

img_9956

2 komentáře

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..