Jídlo/Pití

Vegan pomazánky, co mají šmrnc

Ahoj!

*

Léto oficiálně začalo s s ním také horka. Což znamená dvě věci. Lidi nejsou tak hladoví,  protože v horku se nedá pořádně jíst a stačí jim tedy něco lehkého. A za druhé se často pořádají venkovní večírky až do noci, takže jsou potřeba pokrmy, které vydrží. Přesně tyhle tyhle dvě podmínky vám zajistí veganské pomazánky, které vám dnes představím. Bude to spíš první část, protože mám v zásobě ještě další dvě. Jsou velmi nenáročné na přípravu a pochutnají si vegani i nevegani – vyzkoušeno za vás. Snad vám bude chutnat a dáte mi věděť, jestli jste je vyzkoušeli. Dobrou chuť!

Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebooku a Instagramu.

Jaká je vaše oblíbená pomazánka? Dejte vědět v komentářích a přidejte odkaz na váš blog.

*

„Hladoví nechtějí vládnout, nýbrž jíst.“
-Karel Čapek

Vegan pomazánky

*

Avokádovo-koprová pomazánka

Ingredience

1 avokádo
1 stroužek česneku
½ cibule
šťáva z ½ citronu
sůl
pepř
čerstvý kopr
1 rajče na ozdobu

Příprava

Vidličkou v misce rozmačkáme avokádo, přidáme prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli, šťávu z citónu, kopr, koření a pořádně promícháme. Koření a kopr púřidáváme podle vlastní chuti. Ozdobíme rajčetem a snítkou kopru.

*

Česnekovo-sýrová pomazánka

Ingredience

1 obyčejné tofu
½ veganského sýra (cca 60 g)
3 lžíce veganské tatarky
5 stroužků česneku
sůl
pepř
½ papriky na ozdobu

Příprava

Mixérem rozmikujeme tofu s tatarkou a rozmačkaným česnekem dokud není hmota hladká. Ručně přímícháme nastrouhaný sýr a dochutíme kořením. Podáváme s plátkem papriky a posypané sýrem.

2 komentáře

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..