Vegan pomazánky, co mají šmrnc
Ahoj!
*
Léto oficiálně začalo s s ním také horka. Což znamená dvě věci. Lidi nejsou tak hladoví, protože v horku se nedá pořádně jíst a stačí jim tedy něco lehkého. A za druhé se často pořádají venkovní večírky až do noci, takže jsou potřeba pokrmy, které vydrží. Přesně tyhle tyhle dvě podmínky vám zajistí veganské pomazánky, které vám dnes představím. Bude to spíš první část, protože mám v zásobě ještě další dvě. Jsou velmi nenáročné na přípravu a pochutnají si vegani i nevegani – vyzkoušeno za vás. Snad vám bude chutnat a dáte mi věděť, jestli jste je vyzkoušeli. Dobrou chuť!
Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebooku a Instagramu.
Jaká je vaše oblíbená pomazánka? Dejte vědět v komentářích a přidejte odkaz na váš blog.
*
„Hladoví nechtějí vládnout, nýbrž jíst.“
-Karel Čapek
*
Avokádovo-koprová pomazánka
Ingredience
1 avokádo
1 stroužek česneku
½ cibule
šťáva z ½ citronu
sůl
pepř
čerstvý kopr
1 rajče na ozdobu
Příprava
Vidličkou v misce rozmačkáme avokádo, přidáme prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli, šťávu z citónu, kopr, koření a pořádně promícháme. Koření a kopr púřidáváme podle vlastní chuti. Ozdobíme rajčetem a snítkou kopru.
*
Česnekovo-sýrová pomazánka
Ingredience
1 obyčejné tofu
½ veganského sýra (cca 60 g)
3 lžíce veganské tatarky
5 stroužků česneku
sůl
pepř
½ papriky na ozdobu
Příprava
Mixérem rozmikujeme tofu s tatarkou a rozmačkaným česnekem dokud není hmota hladká. Ručně přímícháme nastrouhaný sýr a dochutíme kořením. Podáváme s plátkem papriky a posypané sýrem.
2 komentáře
Míša Šislerová
Ta česnekovo-sýrová vypadá moc dobře 🙂 spojení avokáda a kopru mi příjde trochu neobvyklé 😀 já teď dělala tofu pomazánku a taky mi moc chutnala 🙂 pokud by tě zajímal recept, mám ho tady sepsaný 🙂 https://wantbefitm.blogspot.cz/2017/06/v-hradci-uz-po-druhe.html
Annie
Taky jsem si tou kombinací nebyla jistá, ale nakonec to bylo moc dobré. Samozřejmě musí mít člověk rád kopr. 😀 Určitě se na tvůj blog podívám!