Vegan cibulačka
Mráz přichází a tak přijde horká vegan cibulačka k chuti. Inspirovala jsem se zde. Nikdy jsem nebyla fanynka polévek, ale poslední dobou jsem se do toho vložila a zkouším nové recepty. Většinou je to z ingrediencí alá co mám doma a je to rychlé. Vegan cibulačka splnila obě podmínky a věřím, že potěší i Vás. Dokonce chutnala i neveganovi, co nemá rád cibuli!
Jaká je Vaše nejoblíbenější polévka na zahřátí? Více receptů najdete zde.
Veganská cibulačka
Ingredience
2 velké cibule
1 zeleninový bujon
1 lžíce oleje
sůl
pepř
tymián
polévkové koření
drcený kmín
sušený česnek
veganský sýr
voda
Příprava
Příprava této polévky je vážně snadná. Cibuli nakrájíte na vetší kousky a přibližně jí 15 minut na mírném plameni osmažíte do růžova. Zalijete vodou, přidáte bujon, koření podle chuti a necháte provařit dalších 15 minut. Opravdu je těžké říct kolik toho koření je správné množství, protože každý máme radši něco jiného. Jen doporučuji přidávat po špetkách, aby byla v polévce pořád cibule cítit. Při podávání posypeme nastrouhaným sýrem a můžeme si opéct toust nebo si hodit kostičky přímo do polévky.