Špenát s tofu a bramborem
Znáte to, jak máte hodně práce a není čas vyvářet? Nebo naopak chcete více odpočívat a netrávit v kuchyni váš volný čas? Tak to mám pro vás rychlý, výživný a chutný oběd/večeři, kterou si můžete navařit na na dalších pár dní. Veganský špenát s tofu a bramborem je sice obyčejné jídlo, ale nikomu se nechce každý den vařit originální jídla utrácet za speciální ingredience. Přeji dobrou chuť!
Špenát s tofu a bramborem
Ingredience
2 mražené listové špenáty
2 cibule
2 tofu natural
7 menších brambor
olej
sůl
černý pepř
česnek
kmín
Příprava
Brambory oloupeme, nekrájíme na menší kostky a necháme vařit do měkka se špetkou kmínu a soli. Cibuli nakrájíme na drobno a na kapce oleje smažíme dokud nemá růžovou barvu. Pak přidáme mražený špenát (doporučuji nakrájet na menší kostky, aby se rychleji uvařil). Tofu nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a smažíme na oleji dokud není pěkně opečené. Špenát ochutíme solí, pepřem a česnekem (ten já nedávám, ale vím že většina z vás ano) a počkáme až se vyvaří voda. Podáváme a zbytek schováme do lednice na další dny.
Máte rádi špenát? Další recepty najdete zde.