Podzimní dýňová omáčka s rýží
Ahoj!
*
Konečně mi mamka poslala první letošní dýni ze zahrádky a první, co jsem si z ní musela uvařit byla dýňová polévka. Tu teda nakonec vařil taťka, protože ji dělá naprosto výbornou. Tentokrát polévku uvařil hustější a víc krémovější, což mně vůbec nevadilo. Když zbyla poslední porce, tak jsem si řekla, že by byla výborná jako vegan omáčka k rýži. Měla jsem pravdu. Podzimní dýňová omáčka s rýží je teď jedním z mých nejoblíbenějších jídel. Určitě tento pokrm zkuste, ručím za něj!
Nezapomeňte mě sledovat na Facebooku a Instagramu.
Jaké je vaše oblíbené jídlo z dýně? Dejte vědět v komentářích a přidejte odkaz na váš blog.
*
„Představivost je důležitější než vědomosti.“ -Albert Einstein
*
Podzimní dýňová omáčka s rýží
Ingredience
1 menší dýně
1 větší cibule
2 kostky zeleninového bujonu
1 lžička kari
1 sojová smetana
sůl
pepř
olej
voda
rýže
Příprava
Rýži dáme uvařit podle návodu. Já doporučuji jasmínovou rýži dělanou v rýžovaru – ta je úžasná, ale stačí ji uvařit normálně v hrnci. Ve vedlejším hrnci si na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přídáme na kostičky nakrájenou dýni a zalijeme 3 hrnky vody. Přidáme bujon, kari, sůl a pepř. Necháme vařit na středním plameni cca 30 minut (dokud není dýně měkká). Následně rozmixujeme do hladka, zalijeme sojovou smetanou a ještě 5 minut povaříme. Můžeme ještě přidat koření podle chuti. Omáčku podáváme s rýží.
(TIP: Jednoduše můžete z omáčky udělat dýňovou polévku, když přilijete trochu vody.)