Jídlo/Pití

Perníkové sušenky s kousky čokolády

Veselé Velikonoce!

*

Velikonoce nejsou můj oblíbený svátek a vlastně ho ani moc neslaví. Slavila jsem, když jsem byla malá a chodila koledovat. Teď už pro mě nemá moc velký smysl. Mám ale ráda jaro, takže trochu jarně/Velikonočně ozdobený byt mám. Letos budu celé pondělí u babičky a taťka v práci, tak jsme ani nepekli beránka či mazanec. Taťka by si mohl koupit nějaký v obchodě, ale musel by ho sníst sám, protože by nebyl veganský a to se mu nechtělo. A protože jsme čekali návštěvu, tak jsem se rozhodla upéct alespoň tyto veganské perníkové sušenky s kousky čokolády, abych měla co nabídnout ke kávě. Dělala jsem je poprvé a trochu se bála, ale dopadly moc dobře a všichni si pochutnali. Stačilo k tomu pár ingrediencí a přibližně 25 minut a bylo hotovo. Pokud i vy jste zapomněli upéct beránka či neměli čas, ale chtěli byste mít něco na svátečním stole, tak doporučuji tyto sušenky.

Co pečete na Velikonoce vy? Dejte vědět v komentářích a přidejte odkaz na váš blog.

*

Dobrou chuť!

Perníkové sušenky s kousky čokolády

*

Perníkové sušenky s kousky čokolády

Ingredience

3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek rostlinného másla
½ hrnku sojového mléka
1 prášek do perníku
1 vanilkový cukr
½ lžičky perníkového koření
špetka soli
1 hořká čokoláda

Příprava

V míse smícháme všechny suché suroviny a pak přidáme ty mokré. Rukou vypracujeme těsto (jako když se dělá vánoční cukroví). Čokoládu nalámeme na malé kousky a jemně zamícháme  do těsta. Na pečící papír poklademe kuličky z těsta, které rozplácneme. Pečeme na 180° přibližně 11 minut. Necháme na plechu vychladnout a pak opatrně přendáme na tác.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..