Jídlo/Pití

Ořechová buchta s čokoládou

Zdravím!

*

Tuhle jsem uklízela špajzovou skříň a našla zbytek ořechů z vánočního pečení. Trochu jsem se bála, aby vydrželi, tak jsem se rozhodla upéct bábovku. Nemohla jsem najít bábovkovou formu a musela použít plech. Na konec z toho vznikla ořechová buchta s čokoládou. Recept je samozřejmě veganský, velmi rychlý a snadný. Vlastně jen všechno smícháte v jedné míse, upečete a polijete čokoládovou polevou. Pokud máte rádi tento typ pečeného desertu, tak je to buchta přímo pro vás. Jak řekl můj brácha:“Je to jako bábovka. Já nemám moc rád bábovky, ale jinak by to bylo dobré.“ Vůbec tomu nerozumí.

Jaký desert máte rádi Vy? Napište mi to do komentářů a přidejte odkaz na váš blog.

*

Dobrou chuť!

ořechová buchta s čokoládou

*

Ořechová buchta s čokoládou

Ingredience

Těsto
1  hrnek polohrubé mouky
1 hrnek špaldové mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
½ hrnku mletých vlašských ořechů
½ hrnku oleje
1 hrnek rostlinného mléka
3 lžíce agáve sirupu
špetka soli

Poleva
1 tabulka hořké čokolády
1 lžíce rostlinného másla
barevné sypání

Příprava

V míse smícháme suché ingredience a potom přimícháme ty mokré. Pořádně promícháme, aby se vše dobře propojilo. Vymažeme plech tukem nebo vyložíme pečícím papírem. Pečeme na 180°C přibližně 15-20 minut. Po 15 minutách píchneme do buchty špejlí a pokud vyjde suchá, tak je upečená. Necháme ji vychladnout.

Čokoládu nalámeme na kostičky do misky, přidáme lžíci másla a dáme na 30 vteřin do mikrovlnné trouby, aby se vše rozpustilo. Nalijeme čokoládovou polevu na buchtu a posypeme barevným sypáním. Po ztuhnutí nakrájíme na kostky a snažíme se to všechno hned nesníst.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..