DENÍK

Dýňové muffiny a čokoládově dýňový koláč

Ahoj!

*

Vítejte u sedmého a posledního dne Halloweenského týdne! Mé staré články najdete zde pod štítkem Halloween. Po dnešku si dám pár dní oddych, užiji si Halloween a potom brzy budu vydávat zase nové články. Děkuji všem. kteří mé halloweenské šílenství vydrželi!

Poslední den jsem věnovala pečení sladkých dýňových receptů, kteří se spolu s těmito dobrotami budou určitě hodit na váš halloweenský stůl. Dýňové muffiny a čokoládově dýňový koláč jsem zkoušela poprvé a řekla bych, že se moc povedly. Určitě těmito recepty také obohaťte své podzimní mlsání.

Máte rádi dýňové sladké pečivo? Budu moc ráda, když napíšete komentář či dva a začnete mě sledovat na mém FacebookuTwitteru a Instagramu.

*

„Když si sám naštípeš dříví, zahřeješ se dvakrát.“ -Henry Ford

Dýňové muffiny a čokoládově dýňový koláč

*

Dýňové muffiny

Ingredience

1 a 1⁄2 hrnku mouky
1⁄2 hrnku cukr krystal
1 lžíce prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
1⁄2 hrnku dýňového pyré
1⁄2 hrnku oleje
1 hrnek sojového mléka
2 lžíce rýžového sirupu
špetka soli
2 lžička skořice
1 lžička zázvoru
1⁄2 lžičky muškátového oříšku
1⁄4 lžičky hřebíčku
hrst pekanových ořechů

Příprava

Smícháme suché ingredience a pak postupně přidáváme ty tekuté. Důkladně promícháme a necháme 10 minut odležet. Do formy na muffiny vložíme košíčky, naplníme těstem do půlky, zamáčkneme ořech, doplníme těsto do tří čtvrtin a nahoru dáme další oříšek. Pečeme na 180°C přibližně 20 minut. Necháme vychladnout a podáváme.

*

Čokoládově dýňový koláč

Ingredience

1 a 1⁄2 hrnku mouky
1⁄2 hrnku cukr krystal
1 lžíce prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
1 hrnek dýňového pyré
1⁄2 hrnku oleje
1 hrnek sojového mléka
2 lžíce rýžového sirupu
špetka soli
2 lžička skořice
1 lžička zázvoru
1⁄2 lžičky muškátového oříšku
1⁄4 lžičky hřebíčku
půlka čokolády

Příprava

Smícháme půl hrnku dýňového pyré s lžičkou mixu koření, rýžovým sirupem a 3 lžícemi mléka. Čokoládu rozehřejeme s 2 lžícemi mléka a lžící oleje. Těsto uděláme jako u muffinů – smícháme suché ingredience a pak přidáme ty tekuté (ochucené dýňové pyré a čokoládu ne). Těsto vlijeme na plech, nahoru cik cak polijeme ochuceným pyré a čokoládou a pomocí lžišky lehce promícháme. Pečeme na 170°C přibližně 45 minut. Necháme vychladnout a podáváme.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..