Čočková sekaná s bramborem ve slupce
Ahoj!
*
Jednou jsem někde zahlédla tento recept a konečně jsem se dostala k tomu ho vyzkoušet. Koukali jsme s taťkou na různé varianty, ale nakones jsme vytvořili vlastní. Veganská čočková sekaná s bramborem ve slupce je skvělou variantou pro ty, kteří měli rádi tu masovou, protože chutná skoro úplně stejně. A když vám kus z oběda zbyde, tak si ji můžete dát hezky s chlebem a hořčicí ke svačině či večeři. Vážně mě její chuť překvapila!
Zkoušeli jste někdy sekanou z čočky? Budu moc ráda, když napíšete komentář či dva a začnete mě sledovat na mém Facebooku, Twitteru a Instagramu.
*
„Všechno, co je nové, právě svou novostí způsobuje největší překvapení.“
-Gotthold Ephraim Lessing
*
Čočková sekaná s bramborem ve slupce
Ingredience
1 hrnek čočky
1 hrnek sojového granulátu
1 uzené tofu
1 cibule
1⁄4 hrnku kukuřičné mouky
1⁄4 hrnku kukuřičné strouhanky
4 stroužky česneku
1 lžička majoránky
1 lžička oregána
1⁄2 lžičky chilli
1⁄2 lžičky kmínu
1⁄2 lžičky nového koření
pepř
sůl
olej
hořčice, vegan tatarka
Příprava
Čočku a sojový granulát si předem uvaříme podle návodu. Necháme trochu vychladnout a pak smícháme dohromady i s ostatními ingrediencemi. Vymažeme pekáč olejem a hmotu poklademe po celém povrchu (můžeme udělat klidně i šišku). Pečeme 45 minut na 180°C (zakryté, posledních 15 minut odkryjeme). Podáváme s bramborem vařeným ve šlupce a hořcicí či vegan tatarkou. Je moc dobrá i za studena s chlebem.