Dušená mrkev s bramborem
Ahoj!
*
Pamatuji si, že na základní škole jsem dušenou mrkev nesnášela a snědla jsem tak maximálně suché brambory. Potom jednou mamka uvařila stejné jídlo doma a já se odhodlala k ochutnání. Byla jsem překvapená z toho, že mi to chutná a přišla na to, že dušená mrkev za nic nemůže. Prostě se jen musí umět dobře připravit. Co jsem se stala před rokem vegankou jsem ji už nejedla, protože se vždy dělala s masem. Dostala jsem na mrkev ale nedávno velikou chuť a tak jsem se odhodlala to zkusit uvařit poprvé sama a ve veganské verzi. A výsledek? Bylo to velmi snadné, rychlé a výborné! Já jsem nakonec nepřidávala ani sojové maso, jak jsem měla v plánu, ale myslím, že naprosto stačí dušená mrkev s bramborem.
Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebooku a Instagramu.
Jaké jídlo byste rádi ochutnali ve veganské verzi? Dejte vědět v komentářích a přidejte odkaz na váš blog.
*
Dobrou chuť!
*
Dušená mrkev s bramborem
Ingredience
3 velké mrkve
2 velké brambory
1 cibule
1 lžíce veganského másla
1 lžíce bramborového škrobu
½ hrnku vody
sůl
pepř
drcený kmín
slunečnicová semínka
Příprava
Do osolené vody dáme vařit omyté brambory ve slupce. Na pánvi (nebo v hrnci) necháme rozpustit máslo a osmažíme cibuli nakrájenou na jemno. Přidáme nastrouhanou mrkev, chvilku osmažíme společně s cibulí a potom zalijeme vodou. Podle chuti okořeníme solí, pepřem a kmínem. Necháme 10 minut dusit pod pokličkou. V hrnečku si rozmícháme bramborový škrob s vodou a mrkev tím zahustíme. Vaříme dalších 5 minut. Mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory. Dušenou mrkev na talíři posypeme slunečnicovými semínky a čerstvě drceným pepřem.
Je možné si vedle v hrnci uvařit pár kostek sojového masa v zeleninovém vývaru, vymačkat přebytečnou vodu a přidat to nakonec dušení do mrkve.
4 komentáře
Hikaru Tenshin
To jsem ani nevěděl, že existuje dušená mrkev ve variantě s masem 😀 Asi jsme byli moc chudí.
Annie
A nebo my jsme jedli moc masa. 😀
Daysy
Vypadá to dobře. 🙂 Já mám dušenou mrkev kupodivu hodně ráda, víc, než čerstvou. 🙂 Ráda si ji přidávám do různých jídel. Musí se fakt umět připravit, i když vlastně na tom velice nic není. 🙂
Annie
Přesně. Musí to mít trochu šmrnc! 🙂 A zkazit se dá i čaj! 😀