Jídlo/Pití

Červená čočka po italsku s rýží

Ahoj!

*

Oblíbila jsem si teď hodně červenou čočku a různé pokrmy s rýží. Tak jsem si řekla, proč to nespojit a nevytvořit lehké jídlo na konec léta. Vše zabralo 20 minut a ingredience jsem již měla doma, což je ta úplně nejlepší věc. Doufám, že můj recept zkusíte a pochutnáte si stejně jako jsem si pochutnala já. Červená čočka po italsku s rýží je příjemným zpestřením.

Nezapomeňte mě sledovat na Facebooku a Instagramu.

Jak vaříte červenou čočku vy? Dejte vědět v komentářích a přidejte odkaz na váš blog.

*

„Nemluv o tom, jak se má jíst, ale jez, jak se sluší.“
-Epiktétos

Červená čočka po italsku s rýží

*

Červená čočka po italsku s rýží

Ingredience

1 a 1⁄2 hrnku červené čočky
1 cibule
3 rajčata
1 lžička bazalky
1 lžička česneku
1⁄2 lžičky oregána
1
⁄2 lžičky kurkumy
sůl
pepř
rýže
olej
voda

Příprava

Ve vyšší pánvičce nebo hrnci osmažíte na oleji cibulku, přidáte nakrájená rajčata, všechno koření a dobře promícháte. Vedle si dáte vařit rýži podle návodu. K rajčatové směsi přisypete červenou čočku a zalijete 2 hrnky vody. Necháte vařit (nejlépe pod pokličkou) 15 minut. Dosolíte a dopepříte podle chuti. Podáváte s rýží.

4 komentáře

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..