Červená čočka po italsku s rýží
Ahoj!
*
Oblíbila jsem si teď hodně červenou čočku a různé pokrmy s rýží. Tak jsem si řekla, proč to nespojit a nevytvořit lehké jídlo na konec léta. Vše zabralo 20 minut a ingredience jsem již měla doma, což je ta úplně nejlepší věc. Doufám, že můj recept zkusíte a pochutnáte si stejně jako jsem si pochutnala já. Červená čočka po italsku s rýží je příjemným zpestřením.
Nezapomeňte mě sledovat na Facebooku a Instagramu.
Jak vaříte červenou čočku vy? Dejte vědět v komentářích a přidejte odkaz na váš blog.
*
„Nemluv o tom, jak se má jíst, ale jez, jak se sluší.“
-Epiktétos
*
Červená čočka po italsku s rýží
Ingredience
1 a 1⁄2 hrnku červené čočky
1 cibule
3 rajčata
1 lžička bazalky
1 lžička česneku
1⁄2 lžičky oregána
1⁄2 lžičky kurkumy
sůl
pepř
rýže
olej
voda
Příprava
Ve vyšší pánvičce nebo hrnci osmažíte na oleji cibulku, přidáte nakrájená rajčata, všechno koření a dobře promícháte. Vedle si dáte vařit rýži podle návodu. K rajčatové směsi přisypete červenou čočku a zalijete 2 hrnky vody. Necháte vařit (nejlépe pod pokličkou) 15 minut. Dosolíte a dopepříte podle chuti. Podáváte s rýží.
4 komentáře
Terik
Děkuji za skvělý recept! Na oplátku mohu doporučit tento recept na bylinkové karbanátky z červené čočky: http://www.veggiefish.cz/2017/05/bylinkove-karbanatky-z-cervene-cocky.html
Hezký víkend!
Annie
Není zač. 🙂 Určitě se podívám i na tvůj recept a zkusím ho, díky. 🙂
Natálie
Na kolik je to porcí?
Annie
Záleží na tom, jak máte porce. Řekla bych průměrně na 4. 🙂