Jídlo/Pití

Bábovka čtyř chutí

Formu na bábovku máme doma už asi 2 roky, ale většinou peču vše na plechy, protože je to snadnější. Před pár dny mi kamarádka posílala její výtvor a já si řekla, že je tedy na čase formu použít. Pokusila jsem si také pohrát s několika příchutěmi, aby nebyla obyčejná. Samozřejmě je bábovka veganská a myslím, že velmi nenáročná. Máte rádi kakao, kávu, ořechy a citron? Bábovka čtyř chutí vám bude chutnat, slibuji!

Bábovka čtyř chutí

Ingredience

1 a 12 hrnku polohrubé mouky
34 hrnku krystalového cukru
34 hrnku rostlinného oleje
1 hrnek sojového mléka
1 přášek do pečiva
3 lžíce holandského kakaa
1 hrnek vlašsských ořechů
1 uvařené espresso
2 lžičky citronového cukru/ 1 lžička citronové kúry
špetka soli
olej a mouka na vysypání formy
moučkový cukr na posypání

Příprava

Předehřejeme si troubu na 180 °C. V míse smícháme mouku, krystalový cukr, prášek do pečiva, špetku soli, sojové mléko a olej. Těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho přidáme kakao a kávu. Do druhého citronový cukr a nahrubo nasekané ořechy. Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto jsem nalévala na přeskáčku: ořechové, kakaové, ořechové a kakaové. Pečeme 40-50 minut (těsto je upečené tehdy, když ho propíchneme špejlí a nenalepí se na ni těsto). Po upečení necháme 15 minut vychladnout a poté vyklopíme bábovku na tác. Až úplně vychladne, tak ji posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Jaký je váš oblíbený recept na bábovku? Další recepty na pečené dobroty zde.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..