Obalované žampiony Portobello s bramborem
Štěstí do nového roku 2018!
*
Vzdávám se. Už nemá cenu dohánět vánoční články, když je nový rok. Nechám si je na příště a lépe si to rozvrhnu, protože teď už vím, že o svátcích vážně potřebuji relax a odpočinout si od všeho. Dnes teda najíždíme na běžné články a rozvrh tří článků týdně (po, st, pá). Pokud budete chtít nějaký určitý článek, tak dejte vědět a já ho zařadím.
Nejsem velký fanoušek hub, ale obalované žampiony Portobello s bramborem mě překvapily a byly moc dobré. Určitě je zkuste, protože stojí za to je ochutnat. Recept je naprosto jednoduchý a žampiony se dají později jíst i studené. Pokud máte ještě kocovinu ze silvestrovského večírku, tak budou skvělým pokrmem k jejímu zahnání.
Máte rádi houby? Budu moc ráda, když napíšete komentář či dva a začnete mě sledovat na mém Facebooku, Instagramu a Twitteru.
*
„Jediný prostředek, jak život snést – považovat ho za krásný.“
-John Lennon
*
Obalované žampiony Portobello s bramborem
Ingredience
2 žampiony Portobello
1 hrnek kukuřičné strouhanky
1⁄2 hrnku hladké mouky
1⁄3 hrnku vody
pepř
sůl
olej
4 nové brambory
kečup, vegan tatarka
Příprava
Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a dáme vařit na cca 20 minut. Žampiony očistíme (sloupneme slupku na kloboučku a uřízneme nožičku) a překrojíme na tři díly (líp se to obaluje). V misce si uděláme těstíčko z mouky, vody, soli a pepře a žampiony v něm obalíme. Pak je obalíme ve strouhance. Smažíme na oleji na středním stupni asi 5 minut na každé straně. Po usmažení položíme na ubrousek, aby vsákl přebytečný olej. Podáváme s novým bramborem a omáčkami.