Pečená zelenina s koprovým dipem
Ahoj!
*
Den předtím, než jsem se rozhodla udělat tento pokrm, tak si můj taťka dělal k obědu americké brambory s masem (ano, není vegan) a já dostala na ty pečené brambůrky chuť, která mě nepřešla až do dalšího večera. Nebyl žádný důvod si je neupéct, proto jsem rozpálila troubu a začala krájet jako o život. Bohužel jsem neměla sojovou tatarku, ale vzpomněla jsem si, že mám v lednici poslední sojový jogurt a tak mě napadlo, že z toho udělám veganský dip. Měla jsem zbytek kopru a protože nemusím česnek, tak byl kopr tou lepší volbou. A jak to všechno dopadlo? Úžasně. Moc jsem si pochutnala a proto vám přináším tento recept na pečenou zeleninu s koprovým dipem.
Toto jídlo bylo také jedním z jídel z mé série „Co jsem za den snědla (Vegan)„.
Jaká je vaše oblíbená pečená zelenina? Dejte vědět v komentářích a přidejte odkaz na váš blog.
*
Dobrou chuť!
*
Pečená zelenina s koprovým dipem
Ingredience
2 velké brambory
1 mrkev
1 malá cibule
1 sojový jogurt (neslazený)
1 lžíce kopru (sušený nebo čerstvý)
2 lžíce oleje
1 lžíce koření na americké brambory
sůl
pepř
Příprava
Zeleninu pořádně umyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. V mističce smícháme olej a koření na americké brambory a potřeme tím zeleninu. Pečeme na pečícím papíře asi 30 minut na 200°C. Mezitím si v misce smícháme sojový jogurt s koprem, nakrájenou cibulkou a osolíme a opeříme podle vlastní chuti. Necháme v ledničce odpočinout. Podáváme hned po dopečení zeleniny.
2 komentáře
Maruska
Dostala jsem na to chuť, ale kopr vynecham (fuj) a dam tam tvůj neoblíbený, ale můj oblíbeny cesnek?
Annie
Chápu, že kopr není tolik oblíbený. 😀 Dobrou chuť!