Veganské chili sin carne
Ahoj!
*
Toto jídlo je v poslední době mé nejoblíbenější. Mohla bych to jíst každý den! Běžně znáte název pokrmu jako „chili con carne“, ale protože já ho připravuji bez masa, tak i název musel být pozměněn na „chili sin carne“. Myslím, že tento pokrm se dokonale hodí na mrazivé zimní dny, kdy se potřebujeme pořádně prohřát a naplnit žaludek. Většinu ingrediencí máte určitě doma a pokud ne, tak jsou běžně dostupné. Já jsem si minulý týden nakoupila zásobu fazolí, takže do konce roku budu ještě určitě tento pokrm jíst a ani Vánoce mě nezastaví! Stejně nejvíc mě baví to, že se to vše vaří v jednom hrnci a za cca 30 minut už podáváte na stůl.
Už jste někdy zkoušeli uvařit chili sin carne? Pokud budete zkoušet můj recept nebo i jiný, tak mi určitě napište do komentářů či mě označte na na sociálních sítích a já se ráda podívám, jak se vám to povedlo.
*
Dobrou chuť!
*
Ingredience
1 červené fazole z konzervy
3 brambory
1 červená paprika
3 rajčata
1 cibule
100 ml rajčatového protlaku
1 kostka zeleninového bujónu
1 stroužek česneku
sladká paprika
pepř
chilli
sůl
bramborový škrob
půl hrnku vody
olej
2 chilli sojové párky (pokud chcete)
Příprava
V hrnci si na oleji osmažíme cibulku, česnek, sojový párek, papriku a oloupaná rajčata. Nalijeme vodu, rajčatový protlak a přidáme kostku zeleninového bujónu. Oloupeme si brambory, nakrájíme je na kostičky a spolu s fazolemi je přidáme do hrnce. Okořeníme solí, pepřem, chilli a sladkou paprikou podle vlastní chuti (já dávala cca 1-2 lžičky). Vše povaříme dokud brambory nezměknou (cca 20 minut). Hustotu pokrmu si upravíme podle sebe – buď přidáme vodu na rozředění nebo bramborový škrob na zhoustnutí.