
Sojové karbanátky s bramborovou kaší
Ahoj!
*
Každý máme občas chuť na něco nezdravého a smaženého, ale ne každý máte taťku jako já, který vám vytvoří veganské sojové karbanátky s bramborovou kaší. Já jsem hodné děvče a tak se s vámi o ten recept ráda podělím. Popravdě myslím, že i masožrout by ani nepoznal, že v nich maso není!
Jaké jsou vaše oblíbené karbanátky? Napište mi to do komentářů a sledujte mě na Facebooku, Instagramu a Twitteru, kde se občas dozvíte něco z mého všedního života. ^.^
*
Sojové karbanátky s bramborovou kaší
Ingredience
150 g sojového granulátu
1 tofu natural
1 cibule
1 zeleninový bujon
koření do mletého masa
sůl
pepř
2 stroužky česneku
polouhrubá mouka
rostlinný olej
4 velké brambory
rostlinné mléko
vegan máslo
Příprava
Do hrnce dáme vařit sojový granulát s bujonem na cca 10 minut. Procedíme a necháme trochu vychladnout. Brambory oloupeme, osolíme a dáme vařit. Do granulátu přimícháme tofu, najemno nakrájenou cibuli a koření podle chuti. Zasypeme moukou, aby nám vznikla hmota, ze které jdou tvarovat placky. Smažíme na oleji do hněda z obou stran. Necháme na papírovém ubrousku odkapat přebytečný olej. Brambory rozmixujeme s trochou mléka a másla do hladka. Můžeme podávat!
Pozn. do karbanátků můžeme přidat i najemno nakrájenou zeleninu.

