Jídlo/Pití

Pečené batáty s brokolicí a čevapčiči

Ahoj!

*

Ještě nikdy jsem nejedla batáty. Pouze jsem o nich slyšela a viděla je v receptech a proto jsem se rozhodla je konečně ochutnat. Zkusila jsem obyčejný recept, aby vynikla chuť batát. Pečené batáty s brokolicí a čevapčiči byly skvělou volbou. Musím se přiznat, že vegan čevapčiči bylo kupované, protože se mi ještě nepodařilo přijít na to, jak ho udělat tak dobré jako z obchodu. Abych se vrátila k batátám, tak mi moc chutnají, i když mají podivně sladkou chuť. Dokáži si z nich představit třeba i polévku na způsob dýňové. Posuďte sami!

 Nezapomeňte mě sledovat na Facebooku a Instagramu.

Máte rádi batáty? Dejte vědět v komentářích a přidejte odkaz na váš blog.

*

„Lásce a vaření se oddávejte bez ohledu na nebezpečí.“
-Dalajláma

Pečené batáty s brokolicí a čevapčiči

*

Pečené batáty s brokolicí a čevapčiči

Ingredience

2 batáty
1⁄2 brokolice
1⁄2 cibule
1 lžička tymiánu
pepř
sůl
olej
hořčice, vagan tatarka, kečup
vegan čevapčiči

Příprava

Batáty nakrájíme na kostky, brokolici rozdělíme na růžičky a dáme do misky. Pokapeme olejem, přidáme tymián, pepř a sůl. Směs poklademe na plech na pečící papír a pečeme v troubě na 200°C přibližně 45 minut (dokud nejsou batáty měkké). Čevapčiči je kupované, takže ho usmažíme podle návodu (cca 3 minuty na každé straně). Já si k tomu dávám trochu syrové cibule a různé omáčky. Tohle kombo bylo příjemnou změnou, ale vlastně vám k obědu stačí jen ta zelenina.

2 komentáře

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..