Arašídové kari s květákem a tofu
Ahoj!
*
Já vím, já vím! Nevydala jsem v pátek článek. Měla jsem narozeniny, byla jsem u mámy a slavili jsme déle, než jsem předpokládala. Rozhodla jsem se, že to nebudu dohánět o víkendu a prostě se napojím na další týden. Ono, co si budeme povídat, svět neskončí (teda zatím).
Dnešním receptem se vydáme do Thajska. Připravíme si veganské arašídové kari s květákem a tofu. Je to jedno z těch rychlých a výborných jídel, které bych mohla jíst celý týden. Jen nezapomínejte, že jsem amatérský kuchař a nedělám vše podle toho „jak se to dělat má“. Hodně experimentuji, nahrazuji a doplňuji. Dejte mi vědět, jestli jste ho zkusili a jak vám chutnalo.
Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebooku a Instagramu.
Máte rádi orientální pokrmy? Dejte vědět v komentářích a přidejte odkaz na váš blog.
*
„Nezáleží na tom, jak se vaří, ale s jakou láskou se to dává dohromady.“
-Jaroslav Hašek
*
Arašídové kari s květákem a tofu
Ingredience
1 malý květák
1 velká cibule
1 obyčejné tofu
2 lžičky kari koření
1 lžička kurkumy
1 lžička sladké papriky
½ mletého kmínu
½ sušeného zázvoru
½ sušeného česneku
½ chilli
150ml veganské smetany
½ hrnku arašídů
sůl
pepř
olej
rýže
Příprava
Dejte si vařit rýži podle návodu. My máme rýžovar, takže rýže a směs se dovaří ve stejnou dobu. Květák si rozeberte na menší růžičky a dejte vařit do osolené vody na 10 minut. Na hluboké pánvičce si osmažíte nakrájenou cibuli a tofu (5 minut). Přidáte uvařený květák, všechno koření (sůl a pepř podle chuti) a arašídy (já jsem je jen lehce rozdrtila). Obsah pánvičky zalijete smetanou a necháte na nízký stupeň probublávat (10 minut). Podáváte společně s rýží.
9 komentáře
Hikaru Tenshin
Taky mám rýžovar, jmenuje se František.
Daysy
To je krásný! 🙂 🙂
blog Days of Daysy
Annie
Souboj rýžovarů!
Daysy
Já kari moc nemusím, ale používám ho, i když v menším množství. 🙂 Nemůžu se furt rozhnoudnout, jestli mi chutná nebo ne, tak zkouším. 😀
blog Days of Daysy
Annie
Podle mého záleží na tom kdo ho použiješ. 🙂 Zkus tenhle recept a uvidíš!
Teru
Děkuji za recept! Jídlo se mi (výjimečně) povedlo (nespálit) a chutnalo skvěle. Vzhledem k tomu že je tak indicky laděno, hodí se k němu rýže basmati. Těším se na další recept.
Teru
Ou, teď jsem si všimla toho, že se vydáváme za receptem do Thajska. Zapomeň na to, co jsem napsala. Díky.
Annie
😀 V pohodě. Sama si nejsem jistá tou zemí.
Annie
Jsem moc ráda, že ti chutnalo. 🙂