Zeleninové kari z cizrny
Nazdárek!
*
Byla jsem celý týden nemocná a měla zařizování až nad hlavu, takže jsem bohužel vynechala dva články. To ale během dneška a zítřka napravím – žádný strach.
Prvním zameškaným článkem je recept na výborné zeleninové kari z cizrny, které jsem si hned zamilovala. Již dlouho jsem se k uvaření odhodlávala, protože jsem si nebyla jistá výsledkem, ale ukázalo se, že jsem se strachovala zbytečně. Měla jsem uvařeno za chvilku a oblizovala se za ušima ještě druhý den. Určitě tedy také neodolávejte a dejte se do vaření. Pokud máte rádi indická jídla, tak nebudete litovat. Samozřejmě jídlo je vegetariánské i veganské.
Jaké je vaše oblíbené jídlo? Napište mi to do komentářů a přidejte odkaz na váš blog.
*
Dobrou chuť!
*
Zeleninové kari z cizrny
Ingredience
400g cizrny (1 plechovka)
1 červená paprika
1 velká cibule
2 rajčata
1 hrst čerstvého koriandru
2 lžičky kari koření
1 lžička kurkumy
1 lžička sladké papriky
½ mletého kmínu
½ sušeného zázvoru
½ sušeného česneku
½ chilli
100ml vody
sůl
pepř
olej
rýže
Příprava
Na pánvi osmažíme cibuli a přidáme rajčata s paprikou. Chvilku smažíme (2 minuty) a nasypeme všechno koření (dochutíme solí a pepřem podle vlastních preferencí). Scedíme cizrnu, promícháme ji se směsí na pánvi, zalijeme vodou a necháme 15 minut dusit. Podáváme s rýží. Mně kari vystačilo na dvě porce.
4 komentáře
tereza la marque
Skvělý! Zrovna jsem přemýšlela, jak využít cizrnu jinak, než na hummus či do salátu 🙂
Annie
Jsem ráda, že jsem pomohla! 🙂
Linda
Vypadá to úžasně. Já miluji kuřecí maso na kari, ale i různé vegetariánské verze omáčky na kari. S cizrnou jsem ještě omáčku nejedla, tak určitě budu chtít vyzkoušet. Zatím jsem z cizrny jedla jen hummus 🙂
Annie
Kuřecí varianta se této zeleninové nevyrovná (jedla jsem kuřecí kari dříve). Určitě tu zeleninovou vyzkoušej. 🙂