Vegan perník s citronovou polevou
Ahoj!
*
Babička na každou oslavu vždycky dělá perník, který mají všichni moc rádi. Říkáme tomu měsíčky, protože to vždy vykrajuje vykrajovátkem ve tvaru srpce měsíce. Jako jediná veganka ho nyní již oželím, ale nedávno jsem si na tuto dobrotu vzpomněla a řekla jsem si, že si ho vlastně můžu upéct sama a vegansky. Vegan perník s citronovou polevou chutnal všem, kterým byl nabídnut. Dokonce si pochutnal i můj brácha a ten má kolikrát na veganská jídla poznámky. Není to zrovna dietní záležitost, ale proč si to občas nedopřát,že?
Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebooku, Twitteru a Instagramu.
Jaký je váš oblíbený pečený dezert? Dejte vědět v komentářích a přidejte odkaz na váš blog.
*
„Jez dokud můžeš, protože nikdy nevíš, kdy budeš jíst příště.“ -indiánské přísloví
*
Vegan perník s citronovou polevou
Ingredience
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krystalového cukru
1⁄2 hrnku kakaa
1 prášek do perníku
1 vanilkový cukr
1 a půl hrnku sojového mléka
1⁄2 hrnku oleje
1 lžička perníkového koření
1 lžíce rumu
1 a 1⁄2 hrnku moučkového cukru
šťáva z 1 citronu
voda
Příprava
V míse smícháme mouku, cukr krystal, kakao, prášek do perníku, perníkové koření a vanilkový cukr. Pak přidáme mléko, olej a rum. Vše pořádně promícháme. Těsto vylejeme na plech a pečeme v předehřáté troubě 30 minut na 180°C. Poté necháme perník vychladnout. V misce si smícháme moučkový cukr, šťávu z citronu a postupně přidáváme vlažnou vodu. Konsistence by měla být trošku hustší, aby se dala rozetřít na celý perník. Necháme 3 hodiny ztuhnout a můžeme podávat. Já to lehce posypala moučkovým cukrem na ozdobu.
Jeden komentář
sarushef
podobnej recept mam moc rada, takze tenhle taky rada zkusim 🙂
Sarushef blog