Vegan garlic spread
Hi! Ahoj!
*
Last weekend we celebrated my brother’s birthday and because I am the only vegan in the family, all planned food was not vegan. My mum and I had wondered, what we could do for me and an ordinary garlic spread it occurred to us. But ours spread is the vegan garlic spread and even gluten-free because it will be served on the gluten-free bread. I must say that I was excited and pleased that i could I ate the entire contents of the plate itself.
If you have questions, let me know in the comments. If you’ll use my recipe, show me your photos on Facebook or Instagram!
_
Minulý víkend jsme slavili narozeniny mého bratra a protože jsem jediná veganka v rodině, tak všechno plánované občerstvení veganské nebylo. Tak jsme s mamkou vymýšlely, co bychom mohly udělat pro mě a napadla nás obyčejná česneková pomazánka. Ta naše je ale veganská česneková pomazánka a dokonce i bezlepková, protože bude na bezlepkovém chlebu. Musím říct, že jsem byla nadšená a s potěšením jsem mohla celý obsah talíře sníst sama.
Pokud máte otázky, tak mi dejte vědět v komentářích. Jestli použijete můj recept, tak mi ukažte fotky třeba na Facebooku nebo na Instagramu!
*
Bon appetite! Dobrou chuť!
*
Vegan garlic spread
(Veganská česneková pomazánka)
*
Ingredients (ingredience)
1 package of tofu natural
4 garlic cloves
5 tbsp of soy milk
salt to taste
pepper to taste
1 handful of walnuts
4 – 5 slices of wholemeal bread
_
1 balení tofu natural
4 stroužky česneku
5 lžic sojového mléka
sůl podle chuti
pepř podle chuti
1 hrstka vlašských ořechů
4 – 5 plátků celozrnného chleba
Preparation method (příprava)
Mash the tofu in a bowl, add soy milk, the crushed garlic and mix everything well. Add salt and pepper to taste. Served on the bread (cut it into quarters) and garnish with a piece of walnut.
_
Tofu rozmačkáme v míse, přidáme sojové mléko, přidáme rozmačkaný česnek a vše dobře promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme na celozrnném chlebu (nakrájíme ho na čtvrtiny) a ozdobíme kouskem vlašského ořechu.