Jídlo/Pití

Pumpkin soup (Dýňová polévka)

 Hello! Ahoj!

I don’t feel well today. Probably just cold and fatigue. Today I’ve got for you something to makes these days the best: a hot vegetable soup – a pumpkin soup. It makes you warm, fills up you and makes you better. It’s very simple, quick and very tasty. Go for it or compel someone to cook it for you.
Recipe is vegetarian of course but not vegan. In parentheses, I wrote you how you can substitute non-vegan food. If you have questions, let me know in the comments. And certainly show me your result on the Facebook!
_

Necítím se dneska dobře. Nejspíš jen nachlazení a únava. Dneska mám pro vás něco, co je do těchto chladných dní to nejlepší: horká zeleninová polévka – dýňová polévka.  Zahřeje, nasytí a udělá vám lépe. Je velmi jednoduchá, rychlá a moc chutná. Dejte se do toho nebo někoho donuťte vám jí uvařit.
Recept je samozřejmě vegetariánský, ale není veganský. Do závorky jsem vám ale napsala, čím můžete neveganské potraviny nahradit. Pokud máte otázky, tak mi dejte vědět v komentářích. A určitě mi ukažte váš výsledek třeba na Facebooku!

*

Bon appetite! Dobrou chuť!

pumpkin soup dýňová polévka autumn podzim

*

Ingredients (ingredience)

1 kg pumpkin Hokkaido
700 ml vegetable stock1 potato
1 onion
1 tbsp oil
½ tsp salt
½ tsp pepper
½ tsp nutmeg

250 ml double cream (vegan double cream or skip)
pumpkin seeds
_

1 kg dýně Hokkaido
1 brambora
1 cibule
1 lžíce oleje
700 ml zeleninového vývaru
½ lžičky soli
½ lžičky pepře
½ lžičky muškátového oříšku
250 ml smetany (veganská smetana nebo vynechat)
dýňová semínka

Preparation method (příprava)

Put oil in a pot and finely chopped onion. Fry the onion until golden brown and pour the vegetable stock in it. Add the flesh pumpkin diced and potato. Cook for 25 minutes. After that mix it with blender, add the spices and pour the double cream. Cook 5 more minutes. Serve garnished with pumpkin seeds.
_
Do hrnce dáme olej a na jemno nakrájenou cibuli. Osmažíme dozlatova a zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme nakrájenou dužinu dýně a bramboru. Vaříme 25 minut. Poté rozmixujeme, přidáme koření a nalijeme smetanu. Vaříme ještě 5 minut. Podáváme ozdobené dýňovými semínky.pumpkin soup dýňová polévka autumn podzim

2 komentáře

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..