Koprová omáčka s tofu a bramborem
Ahojky!
*
Koprová omáčka nebyla mým oblíbeným jídlem hodně dlouho. Jako malá jsem ji nemusela vůbec, ale kolem puberty jsem tomu začala přicházet na chuť a nyní je jedním z mých nejoblíbenějších českých jídel. Vím, že mnoho lidí ji nemusí kvůli kopru. Snad tímto receptem alespoň potěším ty, kteří ji rádi mají a chtěli by vyzkoušet veganskou verzi. Popravdě myslím, že se nikdy nedostanu na úroveň koprové omáčky od mé babičky (ona prostě ví, jak přesně ji dochutit), ale i tak byla ta moje velmi dobrá. Dobrou chuť!
Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebooku a Instagramu.
Máte rádi koprovou omáčku? Dejte vědět v komentářích a přidejte odkaz na váš blog.
*
„Lační-li žaludek, zřídka jen pohrdne jídlem, byť prostým.“
-Quintus Flaccus Horatius
*
Koprová omáčka s tofu a bramborem
Ingredience
2 brambory
1 obyčejné tofu
½ cibule
1 sojovou smetanu
1 hrst čerstvého kopru
1 lžička bramborového škrobu
sůl
pepř
ocet
černá sůl
olej
voda
Příprava
Dáme vařit brambory. Já je vařila ve slupce a pak oloupala. Tofu nakrájíme na větší kostky. V misce smícháme půj hrnku vody s lžičkou černé soli a necháme v tom tofu vymáchat. Mezitím si v hrnci na oleji osmažíme zlehka na drobno nakrájenou cibuli. Přilijeme veganskou smetanu, půl hrnku vody a na drobno nakrájený kopr. Dochutíme solí, pepřem a octem podle vlastní chuti. Necháme 5 minut probublat. V 4 lžících vody rozmícháme lžičku škrobu a za stálého míchání přilijeme do omáčky. Necháme 5 minut provařit. Tofu osušíme ubrouskem. Na talíř nandáme brambory, zalijeme omáčkou, nahoru položíme pár kostek „vajíčkového“ tofu a ozdobíme snítkou kopru.