Ďábelské brambory s cizrnou a tofu
Ahoj!
*
Dnes jsem si pro vás připravila recept na rychlé, levné a snadné jídlo. Mám nejradši tyhle „míchanice“, protože zaberou jen chvilku a neušpiní se při tom moc nádobí. Takže je to vhodný recept pro ty, co spěchají a jsou lenoši. Ďábelské brambory s cizrnou a tofu se hodí i jako oběd do krabičky do práce či školy, protože není problém to sníst studené jako salát. Nezapomeňte si k tomu nakrájet trochu čerstvé zeleniny! Už nebudu zdržovat a přeji dobrou chuť.
Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebooku a Instagramu.
Máte rádi pálivá jídla? Dejte vědět v komentářích a přidejte odkaz na váš blog.
*
„Kdo nejí, ten již jedl.“ -italské přísloví
*
Ďábelské brambory s cizrnou a tofu
Ingredience
3 velké brambory
1 plechovka cizrny
1 bazalkové tofu
1 cibule
2 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce kečupu/rajčatového protlaku
hrst čerstvé bazalky
sůl
sladká paprika
pepř
chilli
Příprava
Brambory omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Osmažíme je v pánvičce na oleji (cca 20 minut). Mezitím si na druhé pánvičce osmažíme cibulku, tofu a cizrnu (10 minut). Směs nasypeme k bramborám, celé to podle chuti okořeníme, přidáme čerstvou bazalku, kečup a lehce promícháme. Podáváme samotné nebo s chlebem.