Jídlo/Pití

Čokoládový dezert s kokosovou šlehačkou

Ahoj lidi!

*

Pečení začíná být mojí vášní, ale potřebovala bych kolem sebe víc lidí, aby mé výtvory jedli a já je nemusela jíst skoro sama nebo napůl s taťkou. Peču tedy většinou jen, když má někdo přijít na návštěvu.. jinak by ze mě byla obří kulička. Nechcete někdo přijet na návštěvu? Já vám upeču! No pořád tu je naděje v tom, že mám za měsíc narozeniny a budu si péct dort na oslavu. Jen ještě nevím jaký. Možná udělám dokonce dva a dnešní recept na veganský čokoládový dezert bude jedním z těch pochoutek. Poprvé jsem dělala kokosovou šlehačku a jsem z ní doteď nadšená. Určitě si zkuste tuto dobrotu upéct. Věřte, že se budou všichni oblizovat až za ušima a nejvíc nejspíš vy, protože je těžké se o tuhle mňamku podělit!

Jaký je váš nejoblíbenější dezert? Dejte vědět v komentářích a přidejte odkaz na váš blog.

*

Dobrou chuť!

Čokoládový dezert

*

Čokoládový dezert s kokosovou šlehačkou

Ingredience

Těsto
1  hrnek polohrubé mouky
1 hrnek špaldové mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
½ hrnku kakaa
1 hrnek nastrouhaných jablek
½ hrnku oleje
½ hrnku rostlinného mléka
3 lžíce agáve sirupu
špetka soli

Šlehačka
1 plechovka vychlazeného kokosového mléka (je potřeba ho dát přes noc do lednice)
1 lžička citronové šťávy
2 lžíce moučkového cukru
1 ztužovač šlehačky

Poleva
1 tabulka hořké čokolády
1 lžíce rostlinného másla
meruňková marmeláda

Příprava

Ve velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, kakao a špetku soli. Postupně přidáváme olej, sojové mléko, agáve sirup a nastrouhaná jablka. Pečeme na 180°C přibližně 15-20 minut. Po 15 minutách píchneme do buchty špejlí a pokud vyjde suchá, tak je upečená. Necháme ji vychladnout.

Mezitím do menší misky dáme tuhou část kokosového mléka a šleháme 3 minuty. Poté přidáme citronovou šťávu, cukr a ztužovač a mixujeme dokud není šlehačka tuhá (cca 5 minut). Dáme vychladit do ledničky na 10 minut.

Na studený korpus namažeme tenkou vrstvou meruňkovou marmeládu a opatrně rozetřeme kokosovou šlehačku. Nakonec rozehřejeme čokoládu s rostlinným máslem a vršek pokapeme. Necháme vychladnout alespoň 1 hodinu v ledničce.

Já jsem dělala tento zákusek na plechu, ale příště bych ho spíš upekla ve formě na dort, abych mohla korpus rozříznout a marmeládu dát doprostřed.

6 komentáře

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..